Tabung Belajar

Thursday, 26 January 2012

Cara-cara Romantik (Versi Kelakar)

Kali ni aku nak break jap tulis pasal cinta cintun ni..asyik-asyik cinta je .entri kali ni aku nak tulis pasal cara-cara nak jadi romantik..Yang ni khusus untuk laki je.saje nak tukar mood. aku rase la 99.99% pompuan suke laki yang romantik x kira la pompuan tu orang kampung ke, bandar ke, afrika ke..done cukup bagi contoh.

Tapi kadang-kadang orang laki ni x sedar diorang ni x romantik.so,kalau korang rasa korang x brape nak romantik, meh bace aku punyer entri ni..nak try pon boleh..


(1) Beri bunga

Cop..jangan salah paham lagi.x abis cakap lagi..maksud aku bagi pasu bunga..asal nak kasi pasu bunga??ye la..korang kasi la pasu bunga dan suruh la awek korang tu bercucuk tanam. Sihat dan jimat.nanti korang xyah la beli bunga sokmo(perkataan trg)  kat dia.ambik bunga kat situ je.



(2) Ambik berat awek

Mengambil berat jugak romantik pe.cuba sekali-sekala korang ambik berat sungguh-sungguh awek korang. bukan sekadar bertanya khabar je tapi catitkan berat badannya lepas makan, baru betul ambik berat.



(3) Pandai buat kejutan

pompuan memang suke kalau orang laki buat kejutan kat diorang.so, senang je,ajak la pergi funfair..pastu masuk la rumah hantu.kompem awek korang akan terkejut.nak sangat kejutankan... :)



(4) Pandai memuji

Pandai bermadah helah.wanita gemar laki yang pandai memuji-muji ni. jadi untuk mengorat ataupun mengelak pergaduhan silalah cuba untuk belajar menipu.walaupun awek korang hodoh x cantik, puji je la.



amacam..romantik x tips ni..penat aku lukis kartun ni kalau korang cakap x romantik..sedih giler.tapi aku rase xder orang yang akan ikot tips ni.sekadar berhibur je la.

p/s: sape rase romantik, tolong la komen :)



35 comments:

  1. Terima kasih atas idea yang diberikan.. saya nak cuba jadi suami yg lebih romantik selepas ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HA3..NK TRY KE.NI TIPS SAJE2 JE.P YG BGS KASIK PASU BUNGA

      Delete
  2. Replies
    1. adoi..sengal la entri ni..hahahaha.bgs pe.romantik

      Delete
  3. bagi pasu tu siyes aku penah buat.tapi ok je.lg lawa n die leh simpan lame sikit.jimat pun jimat..

    ReplyDelete
  4. bagi pasu yang ada bunga tuu romantik. hee saya suka. ^^
    yang nombor tiga tuuuu, hahaa habislaa kalau dapat girlfren penakutt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..romantik ke camtu.ingat pompuan xsuke
      ha3..nk sngt kejutan.ambik la

      Delete
  5. huhu > comel la :) suka entry ni


    http://wafaawla.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. patutnya lelaki la yang bercucuk tanam... tak yah la beli bunga... siram petik... siram petik... kahakahakah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..pompuan la buat sume tu..bleh cantik

      Delete
  7. kalau dapat kejutan and dapat hantu mmg saket jantung kot selamanya.. hahaha

    ReplyDelete
  8. aweks terkejut nampak hantu dan pengsan ......

    ReplyDelete
  9. haha..yg terkejut tu besh!! nka try laa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la kat ur pakwe..biar romantk sikit

      Delete
  10. nice blog, best2... :)
    tp kalau ada sakit jntung memg selamat...
    ambil berat? :)

    nurlinblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. waaa saye x pernah dapat lagi bunge :( teringin! :)

    ReplyDelete
  12. Hahaha. Kesian bukan main. Tapi part masuk rumah hantu tu memang tak menahan. Wakaka. Saya memang tak masuk la kan :p

    ReplyDelete
  13. DEqSAA OthMan:)
    hehehehhe...sengal ko bro:P

    ReplyDelete
  14. hehhe fira tak suke bunga.. membazir heheh (^-^)

    ReplyDelete
  15. jgn buang..tanam la.pas2 jual.hahha

    ReplyDelete

kata-kata budak cantik & hensem