Tabung Belajar

Sunday, 15 January 2012

Tips Elak Kena Ragut (Versi Kartun)

helo..xnk panjang2 cite..kali ni aku nak direct je cite pasal entri kali ni.ok sape kat sini penah kene ragut..cuba angkat tangan nak kire..yang laki pon xper kalau nak angkat.anggap la sebagai sokongan..ramai nyer yang kene ragut..korang rase asal korang ni kene ragut??

Kenapa anda kene ragut?
(A) saje2 suh peragut pegi ragut
(B) menunjuk sangat
(C) dah takdir

korang jawab la sendiri..aku xnk tolong..so,aku nak kasi tips kat korang camne nak elakkan dari kene ragut.satgi kompem korang x kene ragut lagi.kalau jadi la tips ni, tolong sebarkn kat orang lain..(dengan nada berlagak)..


(1) Kempit dompet bawah ketiak

Kebiasanya peragut suka ragut orang yang bawak beg tali..so,cara senang x payah bawak handbag..kepit bawah ketiak dah cukup..macam mak cik-mak cik kat kampung..



(2) Bawak cek berpalang atau pun kad kedit


cara ni pon berkesan gak..korang bawak je kad kedit time nak beli belah.senang kan..dua dalam satu.x kene ragut n x berat nak galas handbeg..



(3) Selit duit dalam beg plastik sampah


mungkin anak muda xkan gune care ni..kompem la.malu beb.pegi shopping bawak benda alah ni..so,cara ni korang gune je kat kampung.kompem xder orang heran..



(4) Bawak dua handbag


cara ni agak berkesan jugak..bawak je dua handbag.nanti peragut tu akan kompius.kompem x jadik ragut.yang ni dua dalam satu gak..nampak kaya cikit bawak dua handbag n buat peragut kompius..tapi jangan la bawak handbag yang mahal-mahal..




ringkaskan entri kali ni..tapi xper.ringkas pon penuh makne..tak gitu kak tipah??


p/s: meragut adalah satu dosa.x berkat makan duit ragut..ha3..macam pakar motivasi plak..






19 comments:

  1. haha, aku bawak beg sekolah je..terasa muda seketika..hahahaks..

    ReplyDelete
  2. @Teesaz beg sekolah ad bnyk jenis..x malu ke

    ReplyDelete
  3. oppsyy.. sya slalu mcm kat animasi ptama tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. Nak try nombor 3. Haha interesting sikit. Wuwuuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x malu kene ejek ke..btw good luck..berjaya cakap la

      Delete
  5. bawak 5 handbeg la ..baru betol2 kompius :D

    ReplyDelete
  6. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn risau la.skali follow dh blog tu..

      Delete
  7. Idea menarik, tapi tak banyak orang nak buat nih. Senang, simpan je semua dalam poket. Tak payah bawak beg. Kalau bawak pun buat style je.

    ReplyDelete
  8. terbaik...jom gi sni plak http://eeniemeeniemo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. eleh.. ikut jer mcm makcik2 kat kg tu.. dompet selit kat dalam baju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..geli la tips tu.sbb tu x buat.ha3

      Delete

kata-kata budak cantik & hensem