Tabung Belajar

Sunday, 22 January 2012

Tips atasi kesedihan putus cinta

Aku ingat x nak kasi tips pasal cinta buat sementara waktu ni..dah bosan.sampai orang dah panggil aku doktor cinta..ha3..lambat lagi gelaran tu..dan aku x minat nak jadi doktor ni..tapi baru dua ari lepas kawan  pompuan aku ngadu baru putus cinta..so, nak xnak kene la tulis gak entri ni..nak suh kasi reda sikit hati kawan aku tu..(baik gak aku ni).. :)

mule-mule kapel baik je..pijak semut x mati.tapi dah bosan tinggal camtu je..sian kat kawan aku.dasar buaya manusia xder perasaan..hahahaha..macam aku pulak yg baru brake tu..emo semacam je..ok la.xnak panjang cite..meh nak kasi tips sikit..


(1) Bakar segala memori anda bersama dia

aku x tau la betul ke x..tapi orang cakap kalau dah bakar sume gambar dengan dia tu,dapat kurangkan sakit hati..cuba la..



(2)  Luahkan perasaan kat kawan atau haiwan kesayangan

Luahkan perasaan anda kat kawan anda atau haiwan kesayangan anda..macam kawan aku buat.baru putus trus mesej aku ( sory aku xkasi kau call sebab aku x suke dengar orang nangis)..luahkan segala perasaan anda kat diorang..mungkin hati korang lebih tenang.




(3) Lakukan aktiviti yang korang suke

sibukkan diri korang dengan aktiviti yang korang minat..cara ni dapat lupekan dia tu dengan cepat..kalau pompuan bese nyer kalau dah stress, asyik shopping je..tapi bagus la..boleh jugak kurangkan stress korang kat dia tu..




(4) Nangis la sepuas hati korang

yang ni aku rase xyah explain xper..kompem korang tau kan..pompuan bese nyer kalau dah putus cinta  3 hari 3 malam nangis x berhenti..



so,harap entri ni dapat kurangkan sikit tangisan sia-sia korang tu..xder makna kenangkan orang yang dah x suke kite.nanti jadik macam entri aku yang sebelum ni..

p/s: harap entri ni dapat buat kawan aku gelak sikit..x mau sedih-sedih..... :)



27 comments:

  1. hurm...mcm bez jer..but yg first tu..rasanya xsanggup nk bakar semua....tp nk lupa..mcm mana la kn?

    ReplyDelete
  2. @aznim ninim ha3..terpakse kalau pelu

    ReplyDelete
  3. huhuhu...
    kecian kuceng tu..

    pasni bg tips nk atasi mslh cemburu berlebih2 bole? heeehee

    ReplyDelete
  4. nice sharing...

    p/s: follow ur blog , happy blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye ! Sy dari kelab blogger jgk !! AWesome blog !! Done follow u :D , i will always support ur blog :D

      Delete
  5. Hehe so nice.... ak pon tak sanggup bakar sumenye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..mmg la.ad jugak kene simpan.yg mahal simpan..juz kiding

      Delete
  6. Kalau mahal tak yah bakar. Simpan buat harta.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol la tu..yg murah je bakar.n gambar korang berdua dgn si dia tu nk simpan ke..kompem bakar

      Delete
  7. @Amy Syaquena thanx..harap2 tips ni berguna la

    ReplyDelete
  8. kalau die bg iphone jgn korng bako plak..
    hulur kt sye je.
    hihi

    ReplyDelete
  9. @hana yg tu jgn bakor..mcm komen .........cP~ diatas..yg mahal kite simpan

    ReplyDelete
  10. hehehe klu dpt iphone tak bakar, tp jual je sbg tanda nk padam kenangan

    ReplyDelete
  11. @bobiedanbad bijak..dapat duit beli iphone baru..dua dlm satu.dpt iphone baru n hilang sedih..

    ReplyDelete
  12. hahah.bgs2 :D setuju tp yg pstinya ingt yg dia bkn jodoh kte insyaallah akan ada la nty pegantinya

    ReplyDelete
  13. boleh try yg bakor2 tu.. kalau boleh bakar ayam skali... lepas tu buat bbq ke .. boleh mkan xD

    ReplyDelete
  14. pernah menangis selama seminggu.. duk sorang je nangess.. huhuhkk..

    ReplyDelete
  15. Hahaa, tapi paling penting tak payah contact la ex tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..boleh la.cuba jd kawan.jgn jd lawan

      Delete
  16. haha pat ckp ngn haiwan , el suke ! walau nmpk cam gila haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xla..mane ad gila.org yg ckp kita giler tu yg giler..

      Delete
  17. salam perkenalan....done..folow awak..dan akan slalu folow ur blog
    www.azrulin.blogspot.com

    ReplyDelete

kata-kata budak cantik & hensem