Tabung Belajar

Wednesday, 1 February 2012

Kenapa Aku Anti Lagu Korea??


Tajuk entri kali ni memang penuh kontroversi..kompem kalau awek-awek yang minat korea bace, lebam aku kene blasah..cop..jangan marah ye.minggu depan aku ade test.nak pukul tunggu lepas final exam ok..hahahaha..ape aku melalut ni.so, aku dah lame x tulis pasal diri aku.asyik tulis pasal tips aje..

Memang korea menjadi kegilaan kat Malaysia..sampai bangla kat kawasan u aku ni pon layan korea..yang lagi gempak diorang dah pakai cam korea..cuba teka ape diorang pakai..hahahaha..sume salah..diorang dah pandai pakai skinny tuh.gempak kot. (entri ni bukan untuk menghina bangla tu, Cuma nak tunjuk pengaruh musik korea).. :)


Korang bleh teka x sebab ape aku x minat lagu korea..meh nak cite sebab ape..


(1)Lagu dan lirik yang aku x paham

[Taeyeon] bomnal gateun misoe
on sesangihwahnhaejyeoyo
nal tashi tto kkumkkuge haeyo

Kalau korang paham lirik ni, aku kasik sringgit..x aci gune google translate..hahahaha..tergaru-garu kepale korang.ni la sebab ape aku x layan lagu korea.x paham benda satu kalau layan pon.cop aku nak cakap something lirik ni aku copy paste kat carian google..aku x hafal lirik ni..sumpah.hahahaha…


(2)Cara diorang bergambar

tak dinafikan diorang mmg hensem gak la..tapi asal x lagak macho sikit..hahaha

Ni lagi satu sebab ape aku x suke grup korea..kalau korang perati la kan,asal diorang suke wat kiut kalau ambik gambar..berlagak macho la sikit.geli aku tengok..especially yang laki..adoi.kalau aku x suke penyanyi tu,automatik lagu pon aku x layan..




(3)Video clip yang membosankan

tarian yang erk???

Kalau orang yang minat menari kompem minat kat video clip diorang sebab most of the video clip diorang asyik nari je..dari awal hingga akhir.ape benda video clip camtu..camne aku nak paham lagu tu pasal ape..dah la lirik aku x paham..at least buat la video yang aku cam bleh paham sikit..kalau video aku x paham pon, aku xkan layan korea gak..




(4)Cara pakaian yang agak pelik

ni ok lagi la..aku x jumpe yang diorang pakai baju pelik2 tu..sory

Hahahaha..ni aku xleh cakap ape dah.memang pelik pon pakaian diorang..kalau bergambar tu,ade laki yang pakai cam pompuan..pompuan tetap pakai cam pompuan la kan.ni nak cakap kat penyanyi laki je.aku ade tengok satu majalah ni (bukan minat,bosan time tu sebab tu bukak) yang laki dress up cam pompuan.pakai cam barang kemas la..x minat la aku camni.adoi.sory geng k-pop aku memang x minat kat hang..conclusion memang aku x minat muzik korea ni..


p/s: kalau ade la peminat fanatic k-pop kat sini,tolong jangan hentam aku..ni juz aku punyer opinion je..xder kaitan dengan yang hidup atau yang mati. Peace no war




18 comments:

  1. hahahaha...yeahhhh ada geng...memang xsuka k-pop!!!!

    ReplyDelete
  2. grrrrrr...setuju certain part..

    agak la,bg aku dorang cam gay jeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3..gay??erk.x penah pikir camtu pon

      Delete
  3. aku sokong encik realiti ;)

    ReplyDelete
  4. sedap lagi lagu irama malaysia

    ReplyDelete
  5. hati2..hihi..masing2 ade pendapat masing2 kan :)
    ade yg suke ade yg x

    ReplyDelete
  6. muzik kpop meluas satu dunia....sebab ada identiti sendiri .. i'm not too obsessed lah dgn kpop ..but dulu pendapat sama mcm entri ni..tapi bila try kenal budaya & style diorang ...& belajar bahasa diorang..not bad actually .. lifestyle diorang sama sopan dgn melayu..ada adab :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..adab mmg baik.p sy x setuju mcm yg saya luah kat atas je..peace no war :)

      Delete
  7. terbaek entry nyh :)
    but sye mnat gak korea nyh ckit tpi x arr pminat fnatic..

    ReplyDelete
  8. k-drama layn..tapi kalau k-pop tu tak layan sgt...sbb lelaki diorg sume nak act bajet cute...it seems gay to me :D

    ReplyDelete

kata-kata budak cantik & hensem