Tabung Belajar

Friday, 6 January 2012

Tips Menjaga Cinta

Helo korang sume..ari ni mood aku baik.so,xder la nak berlagak n marah2 macam entri lepas..entri kali ni aku nak cite pasal camne nak jage cinta korang..before aku continue,entri ni untuk budak2 yang kapel je..kalau nak bace jugak, mesti mendapat pengawasan ibu bapa.. :)


so,ramai yang aku tengok kapel dalam 2-3 taun putus..tanye pasai pa sebab bosan la,itu la,ini la..sume tu alasan semata-mata..bagi aku,diorang ni putus separuh jalan sebab x pandai nak jage cinta korang..Pergh.macam doktor cinta plak.tapi title tu memang x sesuai untuk aku.ok la.x nak ngarut lame-lame..meh aku kasik sikit tips kat korang yang memang nak jage cinta korang..

Tips 1: Tunjukkan minat kamu terhadap perkara yang dia minat




Tips 2: Jangan suke berbohong atau simpan rahsia dengan si dia




Tips 3: Hindari dari keluarkan kata-kata kesat




Tips 4: Jangan memperbesarkan masalah yang boleh mengugat cinta




Tips 5: Jangan kutuk pasangan anda


Hang pa suma memang x gune teruk jika putus cinta sebab dah bosan dengan pasangan anda atau pon dah terpikat dengan orang lain..so,jaga la cinta anda.bukan sume orang bertuah macam anda (ayat xleh bla).... :)

p/s: jika korang dah putus,susah nak dapat peluang kedua...


26 comments:

  1. brcinta pakai "ko aku" je..

    huwhuwhuw

    ReplyDelete
  2. mane bleh main ko aku..x elok.kah3

    ReplyDelete
  3. asik cite cinta aje en mimpi..dilamun cinta ke??

    ReplyDelete
  4. comelnye nasihat dia... mmg ada benarnya tuh.

    n Red setuju tang, hargai lah sementara ada. bukan semua org de peluang nak bercinta....

    http://redroza-aarzie.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. yes setuju sangat.but sangat comel kartun kat atas tu.huhu anyway cinta perlukan keserasian & saling tolak ansur antara satu sama lain ;p

    jum terjah!

    LATEST ENTRY : Lelaki Suka Hadiah Apa Eh Time Birthday ?

    ReplyDelete
  6. 1 lg. hehe. jgn asik kontek2 ja. nnt cpt b0san.

    ReplyDelete
  7. hak2..waahh..
    bile jadi doktor cinta nie?huhu
    btww..nice sharing

    ReplyDelete
  8. Nelly The Strange terlampau jujur

    ReplyDelete
  9. Mr.Sepet tq..
    Fakhrul Haiyin ha3..lupe plak
    puteri.dyne93 mane ad jd dr.cinta..x sesuai

    ReplyDelete
  10. tak boleh nak minat kaler pink huhu

    ReplyDelete
  11. wahh , macam bole pakai je tips nie , tengkyu erk .

    ReplyDelete
  12. kechik kewchik mmg boleh..kompem

    ReplyDelete
  13. thnk for sharing :) walaupun aku tadek pakwe. tapi aku pun nak tahu gak. HAHA

    P/S: aku follow sini, sebab entry kau best :)

    ReplyDelete
  14. awak gemuk mcm gorila?
    hahaha!...(gelak guling2)

    ReplyDelete
  15. Awak ! Gamba tu besa kan sikit boley ? kite rabun la .hihi
    Btw, sukeee entry ni ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..xtau plak..nti saya buat lagi besar

      Delete

kata-kata budak cantik & hensem