Tabung Belajar

Friday, 30 December 2011

Ubah sikap buruk lelaki

Skarang ni aku tengok ramai sangat jantan laki yang x pandai nak jaga kelakuan semasa keluar dengan gurlfren diorang.semalam aku tengok sorang laki nih..fuh.gaya mengalahkan artis.patut la awek tu nak.tapi disebalik kehenseman laki tu,rupa nyer ade jugak cacat cela..cuba teka ape yang x kena???

Cacat apakah lelaki tersebut?
(A)xder idung
(B)korek tahi idung
(C)idung di berdarah

hahaha..sume salah.soklan senang macam ni pon xleh jawab.camne la korang nak jawab soklan sejarah.ok.biar  aku yang jawab.jawapan dia adalah laki tu korek tahi idung..

asal xleh korek taik idung..suka hati dialah kan.memang la x salah nak korek taik idung.tapi berpada la.ramai orang kot yang tengok..malu la gurlfren lu..adoi..mung ni memang loading betol la..ke gane kaum awek diluar(bahase terengganu)..


Bagi menjaga martabat kaum lelaki, aku nak bagi tips yang berguna kat korang sume..aku rase ni sikap yang pompuan x suke kalau korang(kaum laki) buat kat depan mereka..



KEDEKUT

Pompuan memang cukup pantang kalau si pakwe ni kedekut. So,jangan la terlalu kedekut sangat sampai nak makan aiskrim cornetto pun x kasi..yang pompuan ni pon,dah tau pakwe xder duit,suh pegi beli barang kemas.memang la si pakwe ni x layan..senang cite bertimbang rase la sikit.

jangan terlalu kedekut


MANJA

Sikap ni memang pompuan x suke..manja??maksud aku, jangan la kalau nyamuk gigit pon nak nangis..malu la wei.menjatuhkan martabat kaum lelaki je..

manja dan suke nangis


PENGOTOR

Sape stuju dengan aku..yang ni pompuan paling benci sikap ni la.tiap kali jumpe tu pakai baju yang same je.baju tu pulak basuh seminggu skali..adoi.so,korang laki ni basuh la baju tu kalau nak jumpe cik awek korang.satu lagi aku x tahan, kalau nak korek idung pon,tolong la cover ckit.malu la awek korang..

pengotor


MATA KERANJANG

Sape yang xtau mata keranjang tu ape, aku syorkan korang pegi skolah balik..anak kak piah jiran aku pon tau..ni sikap yang paling pompuan hangin..sebab ape??memang korang x ambik kisah la.memang la diorang x suke, sebab korang dah ade gurlfren tapi gatai nak tengok betina pompuan lain.memang kompem diorang marah..


Aku rase dah cukup tips yang aku bagi ni..so, harap kaum kite ni ubah la prangai buruk ni..kalau korang xder makwe lagi pon,korang boleh jugak ubah..xkan nak tunjuk prangai camni kat sekeliling kite..jaga martabat kita :)..(macam berkempen pulak)


p/s: sikap yang baik akan disukai orang..sikap buruk akan di benci orang..





16 comments:

  1. en mimpi,sy pling x sk laki yg pki bju sm n xbsuh n bau busuk

    ReplyDelete
  2. @nick dot anis suh la pakwe awk basuh bj kalau jumpe awk..

    ReplyDelete
  3. @aimie amalina ad bnyk lagi..p x sempat nk lukis

    ReplyDelete
  4. haha , kelakor bebenor .. terutama nya yg bab 'manje' tuu .. hihi :D

    ReplyDelete
  5. mata keranjang tu memg xpatot...

    ReplyDelete
  6. @Miss SN 2 la pasal
    @Fendy mmg x patot..tp 2 la realiti nyer

    ReplyDelete
  7. hahaha...trima jelah ape adenyaa....

    ReplyDelete
  8. ^__^ hanya mampu senyum...

    happy new year...jom baca entri saya pulak

    ReplyDelete
  9. @WANDA ha3..senyum saje x jadik jugak

    ReplyDelete
  10. ptut dhukum laki mata keranjang.huhuhu

    ReplyDelete
  11. @syuesyada xbleh nak hukum..nti dia kene la balasan

    ReplyDelete

kata-kata budak cantik & hensem