Tabung Belajar

Wednesday, 20 June 2012

Cinta Itu Indah Jika Betul Caranya

Dah lama aku tak menulis entri jiwang-jiwang..yang last kalau tak silap aku pasal.......eh,dah tak ingat.haha..ok..hari ni entri aku pasal jiwang-jiwang sikit.aku pon tak tau sebab ape tetibe je mood ni datang.nak cakap tengah bercinta....erk,jauh skali.nak cakap putus cinta komfem-komfem aku takkan tulis pasal jiwang kalau putus..biasa ape yang aku nampak dekat FB atau TWITTER,diorang yang baru lepas putus ni mesti cakap "single is best,couple is ***k"..pastu kalau dah kapel balik cakap "single is boring and couple is best"..dasar penipu...hahaha


"Remenber that,you only live once.but if you do it right,once is enough"..ibarat cinta la,kalau sekali korang dah jumpa yang sesuai,itu dah cukup untuk hidup anda..

Entri kali ni aku taknak cakap banyak-banyak tapi just lukis je gambar ni..susah woo.hopefully korang paham dan boleh tangkap mesej entru aku kali ni.. :)



ISNIN (BERTEMU DI STESEN BAS)


SELASA (ALI BERTEMU IBUBAPA NURUL)


RABU (BILA DAH DAPAT IZIN)

KHAMIS (APABILA ALI PULANG DARI RUMAH)


JUMAAT (HALAL & HARAM)


SEKEMBALINYA ALI DARI MENGAMBIL WUDUK


JUMAAT (SEMINGGU SELEPAS BERTUNANG)


JUMAAT (2 MINGGU SELEPAS BERTUNANG)


JUMAAT (HARI PERNIKAHAN)

(SAAT MEMBATALKAN AIR SEMBAHYANG)

KEBAHAGIAAN TERJALIN



Cinta yang sejati bukan kerana paras rupa atau nafsu semata-mata..tetapi sanggup menerima pasangan itu seada nyer dan jugak terima nya hanya kerana Allah.Perempuan yang garang bukan bermaksud mereka menolak kita tetapi  kadang-kadang mereka nak menguji sama ada kita menyayangi mereka atau tidak.Kerana mereka mahukan pasangan mereka menyayangi mereka seadanya.Dan sebab kenapa mereka tak bagi kita menyentuh mereka kerana mereka tak mahu kehilangan kemanisan cinta selepas kawin..



p/s: entri ni aku lukis berdasarkan cerita pendek yang aku bace...harap korang paham la mesej entri ni..haha :D

30 comments:

  1. Replies
    1. tq..ni je yg mampu dibuat.harap terhibur :D

      Delete
  2. wahh siap wat kartun lagi.... luv story kowt... orang kate lau da jdoh ngan sesape pun leyh jadi...jmpe kat mane...tk jadi mslah kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..hahaha.buat kartun untuk tarik org bace..kalau bnyk perkataan,org mls nk bace

      Delete
  3. Sweet.. nie la cinta sejati..
    kisah nie buat aku nak kawin cepat plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..cinta sejati yg xpasti wujud ke x zmn skrang ni..btw,blajar dulu baru kawin.ahahha

      Delete
  4. haha. comel la kartun ni. kt entry sy pn ade kisah ni gk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tq..saya baru bukak blog awak.mmg ade.tp eentri ni saya ubah sikit tajuk n ending

      Delete
  5. dah penah baca gak cite pendek tu. tapi macam cite novel sangat lah. huhu. realitinya ada ke yg camtu? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..entah la.zaman sekarang ssh nk dapat cinta sejati

      Delete
  6. serious sweet .
    huhu ! best sipa berkartun :D

    http://www.munviolettaxious.com/2012/06/wordless-wednesday-8.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..cite ni saya bace n rase cam rajin nk lukis.sbb tu ade gmbr

      Delete
  7. rajinnye buat.. btw, cerita yg menarik.. hepy ending

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mmg rajin sbb dah lama tak lukis.semalam xder klas so boleh la lukis

      Delete
  8. jom join http://mizzsninie.blogspot.com/2012/05/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

    ReplyDelete
  9. alolo..comel nyerr lukisaannnn... :)

    ReplyDelete
  10. nice post :)
    salam kenal ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

    ReplyDelete
  11. Haha . best !


    inilah yang diimpi2kan kaum hawa . tapi ramai juga yang sudah terpesong jauh .
    sama2 kita doakan kebahagian sesama kita ;)

    ini utuk awak . harap bermakna :)

    http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/05/tutorial-cara-buang-word-verification.html

    ReplyDelete
  12. cute r...
    tol ke lukis sendiri?
    hhhhhohohoho

    ReplyDelete

kata-kata budak cantik & hensem