Tabung Belajar

Sunday, 8 April 2012

Tips atasi kesedihan putus cinta Part 2

Semalam baru je ABPBH dilangsungkan.kompem ari ni bersepah nak nak update pasal benda tu.ok la.entri kali ni memang aku tak nak update pasal benda tu sebab semalam aku tak tengok pon rancangan tu..hahaha.pelik tak??aku tak tau pon sape yang dapat hadiah dan sape yang tak??Tapi semalam aku sempat tertengok time aaron aziz, maya karin dan lisa blakon cite ombak rindu sikit..sian kat lisa.entri ni khas untuk anda mila a.k.a lisa.hahahha

So,hari ni aku nak bagi tips cara atasi putus cinta yang part  2 punyer..entri lepas aku dah kasik separuh.ni aku nak kasik sparuh lagi..

(1) Jangan hubungi pasangan korang
jgn hubungi ex korang buat sementara waktu
Jangan call,sms,e-mail,skype,myspace,facebook atau semua benda la yang boleh menghubungkan korang dengan korang punyer ex tu. Biarkan benda tu berlalu camtu je.Tapi jangan la korang putuskan persahabatan..Kadang-kadang aku tengok ade jugak lepas brake,terus jadi musuh..adohai.


(2) Jangan biarkan diri korang bersendirian
kuar dengan kawan-kawan
Korang mungkin juga perlukan masa untuk bersendirian tapi aku rase la kan,maybe elok kalau korang ditemani oleh sape-sape yang terdekat ke..Bagi aku la kan,kalau korang sentiasa berseorangan,korang lagi cepat stress sebab takder orang nak bagi sokongan kat korang..




(3) Pukul punch bag
gua nak hilangkan stress!!!
Hahahahaha..kalau sape-sape yang ade punch bag tu,pukul je sekuat hati.ni bagi orang yang stress la pasal cinta.mungkin akan dapat kurangkan tekanan korang.tapi jangan pulak lepas tu,korang pegi pukul ex korang..




(4) Sibukkan diri korang
sibuk nyer
Dalam mana-mana drama yang aku penah tengok,lepas putus cinta atau cerai ke..diorang mesti buat banyak keje untuk lupakan ex diorang.aku rase cara ni pon berkesan jugak sebab time korang sibuk dengan keje tu,korang akan tumpukan pada keje je..tapi jangan la sampai seksa diri.lepas buat keje tu,keje ni pulak.tak pasal-pasal korang yang sakit.. :)

hahahah..sebenarnya entri ni bukan aku tulis untuk mila a.k.a lisa.tapi untuk kawan fb aku.aku harap dia cepat-cepat la kembali aktifkan fb dia.aku dah lama tak chat dan komen status dia..I already waiting you for a thousand years..hahahaha.(biar baru 5 hari pon)

p/s:cinta ibarat pokok bunga.kalau kita siram dan jaga dia dengan baik,bunga tu takkan layu dan takkan
     pudar warnanya..tapi bunga juga akan pudar dan layu kalau terlalu jaga dengan baik :)

14 comments:

  1. aku terasa .. huhu .. sedang mencuba semuanya .. sebab tu aku on9 doplohpat jam so that aku akan lupa dia .. OMAIIIII ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..sory.nasib baik awk bkn kwn sy.

      Delete
  2. betul sgt2.. klau bole.. block je terus dr fb,twitter sume.. lagi cpt lupe! wee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..jgn la gitu.kwn la lps tu..

      Delete
  3. Aqilah mmg perluakn benda ni sekarang. Thanks Bro :)

    ReplyDelete
  4. u name like my twin...heheh.....
    i like it..hehehe

    ReplyDelete
  5. dah try cara 1st tue. tp dia still contact kita. da curang ckp nak kawan2 lg ngan kita. ahh...xdpt trima la cam nie. tensi

    ReplyDelete
  6. tips yg bgus..saya adalh followrs yg ke 726..:)

    ReplyDelete

kata-kata budak cantik & hensem